Hana ʻo Ghaziabad i ka hoʻāʻo antibody no ka poʻe i loaʻa i ka lāʻau lapaʻau piha

ʻO ka mea mua, e hoʻāʻo ʻo Ghaziabad i ka poʻe 500 (ʻoi aku ka nui o nā limahana mālama olakino a me nā limahana mua) i hoʻopaʻa piha ʻia me ka maʻi Covid-19 e hoʻomaopopo i ko lākou pae o nā antibodies e kūʻē i ka maʻi Sars-CoV-2.
"E hoʻomaka ka hoʻāʻo i kēia pule, no ka poʻe i hoʻopau ʻia ma kahi o 14 mau lā ma hope o ka lua.E hoʻoholo ia i ke kiʻekiʻe o ka hoʻomohala ʻana o nā antibodies i nā pūʻulu makahiki like ʻole a e kōkua pū i ke aupuni mokuʻāina e hoʻoholo i nā kulekele, "wahi a ka luna kiaʻi moku ʻo Rakesh Gupta i ke kauka.
Ua hana ʻia ka hoʻokolokolo ma ke kauoha a ke aupuni ʻo Uttar Pradesh, nāna i kauoha i kahi hoʻokolokolo like ma Lucknow.
Ua ʻōlelo nā luna ʻaʻole lākou e noʻonoʻo inā ua maʻi ʻia nā poʻe noiʻi ma mua.Ua ʻōlelo lākou mai ka helu like o nā kāne a me nā wahine, mai nā hui makahiki like ʻole, a e hoʻouna ʻia i ke kula ʻo King George Medical School (KGMC) ma Lucknow no ka hoʻāʻo.
Ua ʻōlelo ke keʻena olakino e hāʻawi pū ka noiʻi i ke aupuni i kahi hōʻailona inā ʻaʻole i hoʻokumu ʻia nā pae antibody o kekahi poʻe a he aha nā hana e pono ai ke hana inā loaʻa kekahi nalu o nā maʻi.
"E hōʻike pū ana kēia haʻawina i ka lōʻihi o ka lōʻihi o nā antibodies i loko o ke kino o nā makahiki like ʻole.ʻO ke kiʻekiʻe o ka pae antibody, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka pale ʻana i ka maʻi maʻi.I loko o ka wā aʻo, e hoʻokomo nui mākou i nā limahana mua (nā limahana lapaʻau, nā mākaʻi a me nā mākaʻi).ʻO nā luna o ka ʻāpana)," wahi a Kauka NK Gupta, Luna Nui o Ghaziabad.
ʻOiai ua hōʻike ʻo Covishield i ka hopena o 76%, ua hōʻike koke ʻo Covaxin i ka hopena o 77.8% i kāna hoʻokolohua pae 3.Wahi a ka poʻe loea, ʻelua pule ma hope o ka lua o ka hoʻopiʻi ʻana, e hana ʻia nā antibodies e kūʻē i ka maʻi i loko o ke kino.
ʻAʻole i kuhikuhi pono ʻia nā noiʻi serological mua (ka hoʻoholo ʻana i nā pae antibody) i ka poʻe i hoʻopaʻa ʻia.
I ka noiʻi serological mua i mālama ʻia ma 11 mau kūlanakauhale ʻo UP i ʻAukake i ka makahiki i hala, ma kahi o 22% o ka poʻe i loaʻa nā antibodies, i ʻike ʻia ʻo ka prevalence.ʻO ka prevalence o Ghaziabad i komo i loko o ka noiʻi ma kahi o 25%.I kēlā manawa, ua hoʻāʻo ʻia ka poʻe 1,500 i kēlā me kēia kūlanakauhale.
Ma kahi noiʻi hou i hana ʻia i ka mahina i hala aku nei, ua hoʻāʻo ʻia ka poʻe 1,440 ma ke kūlanakauhale."Ma kahi noiʻi i hana ʻia ma Iune, ua ʻōlelo nā luna mokuʻāina ʻo ka nui o ka prevalence ma kahi o 60-70%.ʻAʻole i hoʻokuʻu ʻia ka hōʻike, "wahi a kahi luna i kamaʻāina i nā hanana."ʻOi aku ka kiʻekiʻe o ka nui o nā antibodies no ka mea ua hana koke ʻia kēia hoʻokolokolo ma hope o ka nalu lua o ka piʻi ʻana o ka maʻi, ka mea i hoʻopilikia i ka nui o nā poʻe i kahi manawa pōkole."


Ka manawa hoʻouna: Iulai-15-2021