FAQ: He aha kāu e pono ai e ʻike e pili ana i ka pahu hoʻāʻo wikiwiki antigen DIY COVID-19 hou

ʻAe ʻo meREWARDS iā ʻoe e kiʻi i nā kālepa coupon a loaʻa ke kālā i ka wā e hoʻopau ai ʻoe i nā noiʻi, ʻai, huakaʻi a kūʻai aku me kā mākou mau hoa.
Singapore: Ua hoʻolaha ka Ministry of Health (MOH) i Iune 10 e hoʻomaka ana mai ka Pōʻakolu (Iune 16), e hāʻawi ʻia nā kits antigen rapid test (ART) COVID-19 no ka hoʻāʻo ponoʻī i ka lehulehu i nā lāʻau lapaʻau.
ʻIke ʻo ART i nā protein viral i loko o nā laʻana o ka nasal swab mai ka poʻe maʻi a ʻoi aku ka maikaʻi i ka wā mua o ka maʻi.
ʻEhā mau pahu hoʻāʻo ponoʻī i ʻae ʻia e ka Health Science Administration (HSA) a hiki ke kūʻai ʻia aku i ka lehulehu: Abbott PanBio COVID-19 antigen self-test, QuickVue home OTC COVID-19 test, SD biosensor SARS-CoV-2 E nānā i ka lua ihu a me SD biosensor standard Q COVID-19 Ag hoʻāʻo home.
Inā hoʻolālā ʻoe e koho i kekahi o lākou ke kūʻai aku lākou, eia ka mea e pono ai ʻoe e ʻike e pili ana i kēia mau pahu hoʻāʻo ponoʻī.
Ua ʻōlelo ʻo Kuhina Ola ʻo Wang Yikang ma Iune 10 mai Iune 16 ma luna, e hāʻawi ʻia kēia mau pahu e nā lāʻau lapaʻau ma nā hale kūʻai kūʻai i koho ʻia.
E hāʻawi ʻia ke kit e ka mea lapaʻau hale kūʻai, ʻo ia hoʻi, pono nā mea kūʻai aku e kūkākūkā me ka lāʻau lapaʻau ma mua o ke kūʻai ʻana.Ua ʻōlelo ʻo HSA i kāna hōʻano hou ma Iune 10 hiki ke kūʻai ʻia me ka ʻole o ke kauka.
Wahi a Quantum Technologies Global, ka mea hāʻawi i ka hoʻāʻo ʻo QuickVue, e hāʻawi ʻia ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ke aʻo ʻana i nā mea kūʻai aku pehea e hoʻohana pono ai i ka hōʻike.
I ka pane ʻana i ka nīnau a CNA, ua ʻōlelo kahi waha ʻōlelo Dairy Farm Group e hāʻawi nā hale kūʻai 79 Guardian āpau me nā hale kūʻai hale kūʻai i nā kits COVID-19 ART, me nā hale kūʻai Guardian aia ma ka Giant exit o Suntec City.
Ua hoʻohui ka ʻōlelo a Abbott's PanBioTM COVID-19 antigen self-test a me QuickVue ma ka home OTC COVID-19 hōʻike e loaʻa ma nā hale kūʻai Guardian.
Ua haʻi aku kahi waha ʻōlelo FairPrice i ka pane ʻana i ka nīnau a CNA e hāʻawi ʻo 39 Unity pharmacy i nā pahu hoʻāʻo mai Iune 16.
Ua ʻōlelo ka mea haʻi'ōlelo ua "koho kūikawā ʻia" kēia mau hale kūʻai no ka mea he "hoʻomaʻamaʻa ʻoihana" i loko o ka hale kūʻai lāʻau lapaʻau e loiloi i ke kūpono o nā mea kūʻai aku no nā pahu ART a hāʻawi i ka ʻike e pili ana i ka hoʻohana ʻana iā lākou.
Ua ʻōlelo kahi ʻōlelo no ka hui e loaʻa ana ka Abbot Panbio COVID-19 antigen self-test a me Quidel QuickVue home OTC COVID-19 pahu hoʻāʻo i nā hale kūʻai Watsons āpau i ka wā mua o ka hoʻomaka ʻana o ka pahu hōʻike.
I ka pane ʻana i ka nīnau a CNA, ua ʻōlelo ka waha ʻōlelo e hoʻonui ʻia ka pahu hoʻāʻo ponoʻī i nā hale kūʻai Watsons a me Watsons ma ka pūnaewele ma ka lua.
Hiki i nā mea kūʻai ke loaʻa i nā lāʻau lapaʻau Watsons me ka hoʻohana ʻana i ka koho hulina hale kūʻai ma ka pūnaewele o ka hui a i ʻole ma o ka mea ʻimi hale kūʻai ma ka polokalamu kelepona ʻo Watsons SG.
Ua haʻi ʻo Kenneth Mak, ka luna o nā lawelawe lapaʻau ma ka Ministry of Health, ma Iune 10 e kaupalena ʻia ke kūʻai mua ʻana i nā kits ART 10 i kēlā me kēia kanaka e hōʻoia i "loaʻa ka lako o kēlā me kēia kanaka."
Akā i ka loaʻa ʻana o nā lako hou aku no ke kūʻai aku, e ʻae nā luna i ke kūʻai manuahi ʻana i nā pahu hoʻāʻo," wahi āna.
Wahi a Watsons, e hoʻokō nā lāʻau lapaʻau i nā alakaʻi kumukūʻai kit i ʻōlelo ʻia e ke Kuhina Ola.Ua ʻōlelo ka waha ʻōlelo e pili ana i ka nui o ka pūʻolo i kūʻai ʻia, ʻo ke kumukūʻai o kēlā me kēia pahu hoʻāʻo mai S$10 a i S$13.
“Manaʻo mākou e mālama ka lehulehu i nā alakaʻi a hiki i 10 mau pahu hoʻāʻo i kēlā me kēia mea kūʻai aku e hōʻoia i ka lawa ʻana o nā pahu hoʻāʻo.E noʻonoʻo pono mākou i ka noi a me nā mea kūʻai aku e hoʻokō i nā pono o nā mea kūʻai aku, "i ʻōlelo ai ka ʻōlelo.
Ua ʻōlelo kahi waha ʻōlelo FairPrice e hoʻopau ʻia ka ʻike kikoʻī e pili ana i nā ʻano kit a me nā kumukūʻai, a e hāʻawi koke ʻia nā ʻike hou aʻe.
Ua ʻōlelo ʻia kahi ʻōlelo a Quantum Technologies Global i ka pane ʻana i ka nīnau a CNA mai Iune 16th, e hāʻawi ʻo Quantum Technologies Global ma kahi o 500,000 mau hoʻāʻo, a e hoʻouna ʻia nā pahu hou mai ʻAmelika Hui Pū ʻIa ma ka lewa i nā pule e hiki mai ana.
Ua ʻōlelo ʻo Sanjeev Johar, ka hope pelekikena o Abbott's Rapid Diagnostics Division ma Asia Pacific, aia ʻo Abbott "ma kahi kūlana maikaʻi" e hoʻokō i ka noi no ka hoʻāʻo COVID-19.
Ua hoʻohui ʻo ia: "Manaʻo mākou e hāʻawi iā Singapore me nā miliona o Panbio antigen wikiwiki e like me ka mea e pono ai i nā mahina e hiki mai ana."
Ua ʻōlelo ʻo HSA i ka lā 10 o Iune, ʻo ka poʻe e hoʻohana ana i ka pahu hoʻāʻo ponoʻī e hoʻohana i ka swab i hāʻawi ʻia i loko o ka pahu e hōʻiliʻili i kā lākou mau laʻana ihu.
A laila, pono lākou e hoʻomākaukau i ka laʻana o ka lua ihu me ka hoʻohana ʻana i ka buffer a me ka paipu i hāʻawi ʻia.Ua ʻōlelo ʻo HSA i ka wā e mākaukau ai ka laʻana, pono e hoʻohana ka mea hoʻohana me nā mea hoʻāʻo a heluhelu i nā hopena.
Ua ʻōlelo nā luna i ka wā e hoʻāʻo ai, pono nā mea hoʻohana e hahai i nā ʻōlelo aʻoaʻo ma ka manual e loaʻa ai nā hopena kūpono.
He ʻokoʻa iki paha nā kuhikuhi no nā pahu hoʻāʻo ponoʻī ʻehā.No ka laʻana, hoʻohana ka hoʻāʻo QuickVue i nā ʻāpana hoʻāʻo i hoʻokomo ʻia i loko o kahi solution buffer, aʻo nā ʻāpana hoʻāʻo i hana ʻia e Abbott e pili ana i ka hoʻokuʻu ʻana i ka solution buffer ma luna o nā mea hana hoʻāʻo wikiwiki.
"No nā keiki ma lalo o 14 mau makahiki, pono nā kahu makua e kōkua i ka hōʻiliʻili ʻana i nā laʻana ihu a hana i nā kaʻina hoʻāʻo," wahi a Abbott.
Ua ʻōlelo ʻo HSA, ma ke ʻano nui, no nā hihia me kahi viral load kiʻekiʻe, ʻo ka sensitivity o ART ma kahi o 80%, a ʻo ka kikoʻī mai 97% a 100%.
ʻO ka Sensitivity e pili ana i ka hiki o ka hoʻāʻo ke ʻike pololei i ka COVID-19 i nā poʻe me ia, aʻo ka kikoʻī e pili ana i ka hiki o ka hoʻāʻo e ʻike pono i nā poʻe me ka COVID-19.
Ua ʻōlelo ʻo HSA ma kahi hoʻokuʻu paʻi ʻana ʻaʻole ʻoi aku ka maʻalahi o ka ART ma mua o nā hoʻokolohua polymerase chain reaction (PCR), ʻo ia ka mea "ʻoi aku ka nui o nā hopena maikaʻi ʻole."
Ua hoʻohui ʻo HSA i ka hoʻohana ʻana i ka hoʻomākaukau laʻana hewa a i ʻole nā ​​kaʻina hana hoʻāʻo i ka wā o ka hoʻāʻo ʻana, a i ʻole nā ​​pae haʻahaʻa o nā protein viral i loko o nā laʻana ihu o ka mea hoʻohana-no ka laʻana, hoʻokahi a ʻelua paha lā ma hope o ka loaʻa ʻana i ka maʻi maʻi-hiki ke alakaʻi i nā hopena maikaʻi ʻole.
Ua koi ka loea maʻi maʻi ʻo Dr. Liang Hernan i nā mea hoʻohana e hahai pono i nā ʻōlelo aʻoaʻo e pili ana i ka hoʻohana ʻana i ka pahu hōʻike a "e pololei."
Ua hoʻohui ʻo ia, ʻo ka hoʻāʻo i hana pololei ʻia e "like like me ka PCR test", ʻoiai inā e hana hou ʻia i kēlā me kēia ʻekolu a ʻelima mau lā.
"ʻAʻole manaʻo ka hoʻāʻo maikaʻi ʻole ʻaʻole ʻoe i maʻi, akā ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka maʻi me COVID-19," wahi a Dr. Liang.
Ua ʻōlelo ke Kuhina Ola, ʻo ka poʻe e hōʻike maikaʻi ana i kēia mau pahu hoʻāʻo ponoʻī e "hoʻopili koke" i ka swab a hoʻouna iā lākou i ka home i ka Public Health Preparation Clinic (SASH PHPC) no ka hōʻoia ʻana i ka PCR hoʻāʻo.
Ua ʻōlelo ke Kuhina o ke Ola, ʻo ka poʻe i hoʻāʻo maikaʻi ʻole i ka pahu hoʻāʻo ponoʻī ART pono e hoʻomau i ka makaʻala a mālama i nā hana hoʻokele palekana o kēia manawa.
"E hoʻomau ka poʻe me nā hōʻailona o ka ARI e ʻike i ke kauka no ka hōʻoia piha ʻana a me ka hoʻāʻo PCR, ma mua o ka hilinaʻi ʻana i nā pahu hoʻāʻo ponoʻī ART."
Hoʻoiho i kā mākou app a kau inoa paha i kā mākou Telegram channel e kiʻi i ka nūhou hou e pili ana i ka puka ʻana o ka coronavirus: https://cna.asia/telegram


Ka manawa hoʻouna: Iune-18-2021